Telefoon: +31 6 - 48 16 94 35

Welkom bij Zuperzozial

Vaatwasser bestendig

Zuperzozial is een zeer duurzaam servies dat ook zeker tegen een stootje kan. We zullen een aantal vragen beantwoorden.

Kan ik de mok gebruiken voor hete thee?
Het servies en ook de mokken zijn te gebruiken met hete vloeistoffen. Ook hete thee kan in de mokken geserveerd worden. De mokken zijn ijzersterk en opgewassen tegen heet water.


Is het servies ook te gebruiken voor warme gerechten?
De borden, kommen en mokken zijn ook te gebruiken voor het serveren van warme gerechten. Het servies is zeer duurzaam en hard. Je kunt het servies goed vergelijken met normaal kunststof servies. Geen enkel probleem voor warme gerechten.


Hoe kan ik de stickers van het servies verwijderen?
De stickers zijn goed te verwijderen door rustig te trekken. Blijven er lijmresten achter dan kan je voorzichtig met nagellak remover de restjes verwijderen. Dit hebben wij zelf ook getest met een goed resultaat. Doe dit zorgvuldig en rustige en kijk goed of het lukt.
Overigens heeft de producent de stickers aangepast zodat deze niet meer blijven zitten.


Waarom is Zuperzozial beter dan ander servies?
Ons servies wordt gemaakt van o.a. bamboe vezel en maïs pulver, natuurlijke materialen die geen aanspraak maken op de wereld olie reserves (plastics). Het natuurlijke aspect is duidelijk zichtbaar in de producten en de schoonheid zit hem in de kleur- en maat toleranties. Dit maakt elk product net ietsje anders dan de andere. Waar je overigens in gebruik geen hinder van ondervindt.
 

Waar is Zuperzozial van gemaakt?
Zuperzozial servies bestaat uit een aantal ingrediënten die onder hitte en druk in een mal geperst worden. Het hoofdbestanddeel is bamboevezel (80%). Maar er zit ook een organisch bindmiddel (hars) in en maïs pulver dat zorgt voor een egaal oppervlak en fijne structuur.
 

Het product is niet egaal. Hoort dat?
Ja, Zuperzozial servies bestaat uit natuurlijke materialen die zich allemaal anders gedragen tijdens de productie. Stippen, witte vlokjes en kleine kleurverschillen op het product horen hierbij. Dat maakt Zuperzozial servies zo natuurlijk. Het is immers geen plastic!
 

Zijn bamboe en maïs biologisch verbouwd?
Bamboe is de snelst groeiende plant op aarde en wordt gekapt na 3 tot 5 jaar. Door deze snelle groei heeft het een minimale impact op de omgeving. Het bamboe wordt gekapt met een officiële kapvergunning van de overheid. Er wordt geen gebruik gemaakt van pesticide.
Het bestanddeel maïs wordt op reguliere wijze verbouwd als voedingsgewas. Er wordt dus beperkt gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen, maar het is (nog) niet biologisch geteeld. Het bestanddeel maïs is slechts een klein onderdeel van de ingrediënten.
 

Concurreert Zuperzozial met de wereld voedselproductie?
Ja, maar dit heeft alleen betrekking op het bestanddeel maïs, welke slechts een klein percentage van het product uitmaakt.
 

Wat voor kleurstoffen worden er gebruikt voor het servies?
Zuperzozial maakt gebruik van uitsluitend natuurlijke kleurstoffen.
 

Waarom is Zuperzozial 100% biologisch afbreekbaar?
Omdat de hoofdbestanddelen plantaardig zijn en dus kunnen verteren. Ons SGS-keuringsrapport dat Zuperzozial 100% afbreekbaar is bevestigt dit.
 

Hoelang duurt dit afbraak proces?
Bij normaal gebruik zal het servies niet afbreken. Pas wanneer het in contact komt met bepaalde enzymen (zeg maar onder de grond) begint de vertering. Afhankelijk van de grootte van het product duurt dit proces 12 tot 24 maanden.
 

Kan Zuperzozial in de GFT-bak?
In principe kan het servies bij het groente-, fruit, en tuinafval. Echter is de Nederlandse GFTafvalverwerking zo ingericht dat dit afval maar een aantal weken mag composteren. Resten die dan overblijven, zoals notendoppen etc. worden hier dan uitgefilterd. Ditzelfde gebeurd met de resten van Zuperzozial servies. Als meer bedrijven zoals wij (denk aan de bio-plastic bananenverpakking en colaflessen) biologisch afbreekbare producten zullen aanbieden stimuleren wij de afvalverwerkers hun proces hierop aan te passen.
 

Waar kan ik Zuperzozial voor gebruiken?
Het servies is geschikt voor huishoudelijk gebruik en kan worden vergeleken met servies gemaakt van keramiek of melamine. Het heeft ook dezelfde sterkte. We beschikken over een “EU Food Safe Certificate” (Europa) en “FDA Food Safe Certificate (USA).
 

Neemt het servies kleurstof aan (zoals kerrie, tomatensoep, koffie)?
Het servies is voorzien van een organische coating die kleurstoffen afstoot. Als een koffiebeker toch aanslag mocht achterlaten dan verdwijnt dit weer na heet afwassen (vaatwasser).
 

Er zitten wit poeder op het servies bij aankoop. Wat nu?
Dit witte poeder is overtollige coating en zal na heet afwassen (vaatwasser) vanzelf verdwijnen doordat het dieper in het product trekt. Het vult ook eventuele kleine mes-snedes weer op.
 

Kan Zuperzozial in de vaatwasser?
Het servies gedraagt zich goed in een consumenten vaatwasser. Na verloop van tijd kunnen platte producten, zoals borden iets gaan vervormen. Dit komt door de natuurlijke ingrediënten en hebben geen nadelig effect op het gebruik.
Let op: Het servies is vaatwasserbestendig tot een max 40° C.
 

Kan Zuperzozial inde magnetron / oven?
Nee, het servies kan niet in de magnetron, oven, stoomoven of gril.
 

Waarom zit er een label op elk product?
Om Zuperzozial servies nog milieuvriendelijker te maken kiezen we ervoor om geen verpakkingmateriaal te gebruiken. Alle nodige informatie staat op de onderzijde van elk product en op het label op de voorzijde. Dit label is gemaakt van gerecycled papier.
 

Hoe gedraagt het servies zich na verloop van tijd?
Door de natuurlijke materialen zit er een tolerantie in de maat. Ook kan een product door de tijd heen heel licht vervormen. Dit heeft geen effect op het gebruik. Borden of kommetjes blijven gewoon stapelbaar en behouden hun kleur. De producten worden in de loop van de tijd eigenlijk alleen maar mooier. Van Zuperzozial servies heeft u dus jarenlang plezier!